Blog

Website Murah – CNY Web Design Sale!

Jualan SistemNiaga kembali lagi!  Nak website murah? Kali ini kami ingin membukan jualan web design ini hanya kepada maksimum 10 orang sahaja. Untuk jualan Tahun Baru Cina 2019 kali ini, kami akan membuka tawaran untuk 3 produk iaitu: Website E-Commerce (harga asal bermula RM5000, tapi tawaran ini hanya RM2500) Website Syarikat (harga asal bermula RM2500 … Read more

Tawaran akhir 11.11

Sempena jualan 11.11 seluruh Malaysia, kami membuka 3 slot jualan Pakej E-Commerce ekonomi untuk para peniaga baru atau SME yang ingin memiliki website e-commerce mereka sendiri. Pakej ekonomi atau starter kami selalunya bermula dgn harga RM2500, tapi untuk jualan kali ini harga hanya serendah RM1490 sahaja! (Pakej premium lain harga). Update: Dari 3 tawaran yang … Read more

borang online

Servis Borang Online

Dalam urusan bisnes anda, ada masa yang anda tak dapat lari dari menggunakan borang online, atau online forms. Antara kegunaan borang online ialah:

  1. Membuat survey produk
  2. Membuat survey pelanggan
  3. Membuat peraduan kepada pelanggan
  4. Sebagai medium orang ramai boleh menghubungi anda melalui email. Jangan sesekali menayangkan alamat email anda di website anda jika anda tidak mahu inbox anda jadi mangsa spam.

Read more

Cara reward pelanggan atau agen

Kajian telah membuktikan yang semua orang suka menerima hadiah, sama ada secara fizikal atau pun bukan fizikal. Apabila menerima sesuatu reward, atau hadiah, orang yang menerima itu seakan-akan berhutang sesuatu kepada si pemberi, walaupun hadiah itu bukan diminta penerima. Sebab itulah, sesetengah syarikat menganjurkan Anugerah Pekerja Terbaik setiap tahun. Kenapa? Kerana penghargaan seperti ini bukan sahaja reward kepada si pekerja terbaik tadi, tapi akan menimbulkan rasa setia dan pekerja tersebut rasa seperti akan mencurahkan lebih lagi usaha kepada syarikat itu. Penghargaan akan melahirkan rasa setia di hati pekerja. Selain itu, budaya reward juga akan menimbulkan rasa ingin bersaing di kalangan pekerja, secara positif.

Read more

Hello world!

Apa itu Hello World?

Dalam dunia IT, terutamanya Sains Komputer, dalam mempelajari programming, program pertama yang akan dibuat ialah program Hello World.

Program ini sangat ringkas, di mana menggunakan mana-mana bahasa programming, pelajar akan cuba mengeluarkan output “Hello World” di terminal atau di skrin komputer masing-masing.

Contoh, ini dalam bahasa PHP:

echo "Hello World";

Read more

Ada soalan? WhatsApp je...