fbpx .
Menu
borang online
Apr 11

Servis Borang Online

By SistemNiaga | IT

Dalam urusan bisnes anda, ada masa yang anda tak dapat lari dari menggunakan borang online, atau online forms. Antara kegunaan borang online ialah:

  1. Membuat survey produk
  2. Membuat survey pelanggan
  3. Membuat peraduan kepada pelanggan
  4. Sebagai medium orang ramai boleh menghubungi anda melalui email. Jangan sesekali menayangkan alamat email anda di website anda jika anda tidak mahu inbox anda jadi mangsa spam.

Baca Lagi…

Apr 04

Cara reward pelanggan atau agen

By SistemNiaga | E-Commerce

Kajian telah membuktikan yang semua orang suka menerima hadiah, sama ada secara fizikal atau pun bukan fizikal. Apabila menerima sesuatu reward, atau hadiah, orang yang menerima itu seakan-akan berhutang sesuatu kepada si pemberi, walaupun hadiah itu bukan diminta penerima. Sebab itulah, sesetengah syarikat menganjurkan Anugerah Pekerja Terbaik setiap tahun. Kenapa? Kerana penghargaan seperti ini bukan sahaja reward kepada si pekerja terbaik tadi, tapi akan menimbulkan rasa setia dan pekerja tersebut rasa seperti akan mencurahkan lebih lagi usaha kepada syarikat itu. Penghargaan akan melahirkan rasa setia di hati pekerja. Selain itu, budaya reward juga akan menimbulkan rasa ingin bersaing di kalangan pekerja, secara positif.

Baca Lagi…

Aug 17

Hello world!

By SistemNiaga | IT

Apa itu Hello World?

Dalam dunia IT, terutamanya Sains Komputer, dalam mempelajari programming, program pertama yang akan dibuat ialah program Hello World.

Program ini sangat ringkas, di mana menggunakan mana-mana bahasa programming, pelajar akan cuba mengeluarkan output “Hello World” di terminal atau di skrin komputer masing-masing.

Contoh, ini dalam bahasa PHP:

echo "Hello World";
Baca Lagi…

.
WordPress Security