Servis Buat Website

Kandungan:

Kenapa Perlukan Website?

kenapa perlu buat website

Memetik kata-kata Puan Ainon Ahmad (guru bisnes) sebagai berkata:

Orang bisnes wajib mempunyai website. Ini sangat penting. Website kita adalah platform milik kita. Orang lain tidak boleh suka-suka nak tutup website kita. Kita jangan cuma aktif berniaga dalam media sosial seperti Facebook, WhatsApp dan Instagram. Semua platform media sosial itu bukan kita punya. Platform itu orang lain punya. Kita cuma menumpang saja. Selagi mereka izinkan selagi itu kita boleh menggunakannya. Kalau mereka mahu tutup akaun media sosial kita, bila-bila masa mereka boleh tutup. Gigit jari kita nanti.

Puan Ainon Mohd, Mei 2019

Perniagaan perlukan laman web atau website kerana:

Visibiliti: Laman web membolehkan perniagaan dikesan oleh pelanggan dari seluruh dunia. Sebuah laman web juga boleh digunakan sebagai alat untuk meningkatkan visibiliti perniagaan melalui enjin carian seperti Google.

Kredibiliti: Sebuah laman web yang profesional boleh membantu meningkatkan kredibiliti perniagaan di mata pelanggan dan bakal pelanggan.

Ekonomi: Laman web boleh digunakan untuk melakukan transaksi dalam talian, yang boleh menjimatkan kos operasi perniagaan.

24/7: Laman web beroperasi 24 jam sehari 7 hari seminggu, sehingga pelanggan boleh mengakses maklumat perniagaan dan melakukan transaksi pada bila-bila masa dan di mana sahaja.

Pelanggan dan analisis data: Laman web boleh digunakan untuk mengumpul data pelanggan dan melakukan analisis data, yang boleh digunakan untuk meningkatkan strategi pemasaran dan pembangunan produk.

Pemasaran: Laman web boleh digunakan untuk meningkatkan pemasaran perniagaan, termasuk menghantar iklan atau promosi melalui e-mel, mengoptimumkan kampanye pemasaran digital dan meningkatkan interaksi dengan pelanggan.

Pakej Website Murah

Miliki website untuk bisnes anda bermula hanya serendah RM87!

Biar betul?

Mulai tahun 2023, kami menggunakan pendekatan terbaru untuk servis buat website. Kami menyediakan servis website secara subscription atau langganan dimana servis ini akan bina website, design website, uruskan hosting, uruskan security website dan juga akan kemaskini website anda setiap masa dengan harga mampu milik.

Tak perlu deposit! Tak perlu bayar beribu ringgit dulu baru dapat website seperti kebiasaan. Anda boleh rancang kewangan anda lebih baik dan gunakan untuk aktiviti pemasaran bisnes anda.

Apa Yang Anda Akan Dapat?

Tak kira pakej website mana yang anda pilih, anda akan dapat website dengan ciri-ciri berikut:

Laju dan ringan (loading dengan cepat, tapi ini bergantung juga dengan faktor lain)
Mobile friendly (mesra iPad dan telefon)
Senang nak uruskan content website (CMS ready)
Integrasi dengan media sosial (untuk sharing dan juga page perniagaan)
Servis support website selepas siap
Siap cepat, tak sampai seminggu boleh siap (bergantung kepada penyediaan content dari pihak anda juga)
Termasuk web hosting dan domain sampai bila-bila selagi anda melanggan (tak perlu bayar web hosting dan domain name)
Ada SSL (pelanggan lebih yakin berurusan di website anda)
Analytics website (untuk melihat data pelawat website)
Testing website sebelum handover (memastikan semua lancar)
Diuruskan sepenuhnya oleh kami. Dijamin 100% support terbaik

5 Proses Dalam Servis Buat Website

servis-buat-website

1. Subscribe

Anda subscribe atau langgan pakej website yang anda suka dan perlu.

2. Discovery

Semua bermula dengan sesi “requirement discovery”. Kami akan telefon/zoom call anda untuk sama-sama berbincang mengenai bisnes anda dan konsep website anda.

3. Onboarding

Sebelum kami membina website anda, kita akan menghabiskan masa lebih kurang 30 ke 45 minit untuk mendapatkan informasi tambahan untuk identiti website yang akan dibina.

4. Design and Development

Mengikut jenis website dan persetujuan di langkah 1 dan 2 di atas, “mock-up” website anda akan dibangunkan mengikut identiti yang telah dipersetujui ATAU anda akan pilih satu daripada 2 design website.

5. Launch

Proses pelancaran website anda akan melalui “checkpoint” yang penting seperti SSL ready, lengkap dengan backup system dan SEO ready (tertakluk kepada pakej) dan juga “manual” website untuk simpanan anda.

6. Support and Maintenance

Website dah siap, kami akan memastikan website anda sentiasa di jaga dan diurus dengan baik. Pasukan kami sentiasa ada dari Isnin-Jumaat untuk membuat sebarang perubahan ke website anda mengikut permintaan anda. Selain itu, website anda akan dibackup secara mingguan/harian. Anda fokus kepada “grow” bisnes anda sahaja!

Harga Pakej Servis Buat Website

Berikut ialah pelan atau pakej harga website:

SINGLE

1 page
RM 87/bulan
Website mesra mobile/phone
Kemaskini content website tanpa had*
Termasuk web hosting dan domain sampai bila-bila selagi anda melanggan (tak perlu bayar web hosting dan domain name)
Report trafik website setiap bulan
Backup website setiap bulan
Contact form
Diuruskan sepenuhnya oleh kami. Dijamin 100% support terbaik
Siap dalam masa maksima 3 hari
Sesuai untuk single sales page

LITE

5 page
RM 127/bulan
Website mesra mobile/phone
Kemaskini content website tanpa had*
Termasuk web hosting dan domain sampai bila-bila selagi anda melanggan (tak perlu bayar web hosting dan domain name)
Report trafik website setiap bulan
Backup website setiap minggu
Contact form
Diuruskan sepenuhnya oleh kami. Dijamin 100% support terbaik
Siap dalam masa maksima 5 hari
Sesuai untuk website yang mempunyai produk yang sikit atau website syarikat kecil
POPULAR

PLUS

15 pages
RM 247/bulan
Website mesra mobile/phone
Kemaskini content website tanpa had*
Termasuk web hosting dan domain sampai bila-bila selagi anda melanggan (tak perlu bayar web hosting dan domain name)
Report trafik website setiap bulan
Contact form
Diuruskan sepenuhnya oleh kami. Dijamin 100% support terbaik

Backup website setiap hari
Malware protection & hack restore jika digodam
Online form ikut keperluan
Popup for marketing/lead capture
Siap dalam masa maksima 7 hari
Sesuai untuk website syarikat besar atau sederhana besar

PREMIUM

30 pages
RM 547/bulan
Website mesra mobile/phone
Kemaskini content website tanpa had*
Termasuk web hosting dan domain sampai bila-bila selagi anda melanggan (tak perlu bayar web hosting dan domain name)
Report trafik website setiap bulan
Contact form
Diuruskan sepenuhnya oleh kami. Dijamin 100% support terbaik
Malware protection & hack restore jika digodam
Online form ikut keperluan
Popup for marketing/lead capture

Backup website setiap 6 jam
Integration dengan email marketing
Google business profile
On-page SEO report setiap bulan (20 keyword)**
Keyword ranking report setiap bulan**
Website speed optimization setiap bulan
Siap dalam masa maksima 14 hari
Sesuai untuk website syarikat besar (banyak branch) atau banyak jenis produk/servis dan kedai online tidak lebih 10 produk

* kemaskini bermaksud kemaskini kandungan website seperti ubahsuai kandungan page, tambah gambar, ubah warna, embed video, minor design changes dan lain-lain selagi dalam had pakej yang diambil. Pertukaran major seperti nak ubah design website, revamp keseluruhan website tidak termasuk.

** On-page SEO ialah servis mengoptimumkan kandungan website anda supaya website anda akan mendapat ranking lebih baik dan trafik organik lebih banyak dari Google. Jadi bila orang ramai search di google tentang produk atau servis anda, website anda ada dalam keputusan carian.

Soalan Yang Selalu Ditanya (FAQ)

Harga bermula RM87? Website kan mahal?

Pakej website kami adalah seperti konsep “sewa” atau “langganan“. Tidak seperti biasa, satu website biasanya memerlukan anda membayar beribu ringgit (tidak termasuk kos web hosting dan domain). Minima langganan ialah sebulan.

Dengan bermula hanya RM87 sebulan, anda akan mendapat website untuk bisnes anda dan diuruskan secara professional oleh kami. Takde staf IT?

Pakej website seperti ini sesuai untuk anda.

Ada kontrak ke?

Buat masa sekarang tiada kontrak minima langganan.

TETAPI oleh kerana ianya ialah langganan setiap bulan, anda perlu menggunakan kad kredit/debit untuk melanggan. Jika sudah tak perlukan website, anda boleh unsubscribe bila-bila masa (notis 2 minggu awal).

Kalau Takde Kad Kredit/Debit?

Zaman sekarang semua orang ada kad debit (ATM). Tapi jika anda ingin melanggan dan membayar menggunakan online banking (FPX), minimum komitmen ialah 6 bulan dan pembayaran terus untuk 6 bulan perlu dibuat. Jika melanggan secara bulanan, tiada komitmen minimun diperlukan.

Apa kelebihan pakej seperti ini?

Kelebihan pakej ini ialah anda boleh mula memiliki website tanpa kos permulaan yang besar.

Paling penting setiap pakej disertakan servis support dan pengurusan website yang professional. Sebagai pemilik bisnes, benda paling berharga ialah masa anda. Fokus kepada grow bisnes anda, serahkan hal teknikal kepada yang pakar

Siapa uruskan website?

Dalam pakej website ini, website anda akan 100% di uruskan oleh kami. Maksudnya?

Maksudnya semua urusan kemaskini, teknikal website kami uruskan. Anda takde akses ke server hosting, DNS atau domain. Semua kami urus.

Anda hanya fokus “grow” bisnes anda.

Kalau saya nak uruskan website sendiri?

Semua pakej dah termasuk servis kemaskini website. Tapi jika anda nak kemaskini sendiri, contoh nak kemaskini bahagian blog sendiri, terserah anda. Tapi akses teknikal tidak akan diberikan.

Harga untuk berapa website?

Harga tertera ialah untuk 1 website. Jika anda ada 2 website untuk kami maintain, anda perlu langgan 2 pakej.

Boleh upgrade pakej?

Boleh, katakan bulan Januari anda langgan pakej Lite, bulan Februari nak upgrade ke pakej Plus anda boleh beritahu kami sebelum kedatangan bulan Februari.

Website e-commerce boleh ke?

Tidak, pakej ini bukan untuk website e-commerce. Jika anda perlukan website e-commerce sila rujuk sini.

Apa akan jadi kalau unsubscribe?

Jika anda berhenti melanggan, website anda akan di “tutup”. Seperti bil telefon, jika kita berhenti melanggan, servis akan digantung.

Kalau unsubscribe, dapat duit semula?

Jika anda beritahu 2 minggu awal, anda akan mendapat 50% daripada yuran langganan mengikut pakej yang anda langgan. Jika tanpa 2 minggu notis, bayaran tidak dikembalikan.

Kalau unsubscribe tapi nak website yang sama?

Kami boleh “migrate” website anda dari platform kami ke tempat lain dengan caj bermula RM300 (bergantung kepada saiz website anda)

Apa saya dapat kalau jadi pelanggan setia?

Jika anda melanggan hingga sampai tempoh 24 bulan, kami akan re-design atau re-vamp website anda dengan design baru dengan PERCUMA!

Saya taknak langgan, saya nak bayar sekali je.

Boleh, harga tak sama. Boleh hubungi kami untuk dapatkan harga custom website.

Tempah Website

Dah bersedia untuk memiliki website untuk bisnes anda?

Sila isi info di borang di bawah. Selepas itu kami akan hubungi anda dan berikan anda link untuk anda membuat langganan. Jika anda mahu custom website, sila pilih custom website di bawah.

Buat Website

Sila pilih channel mana anda gemar untuk kami hubungi anda semula. Kami akan hubungi anda semula melalui channel yang anda pilih di atas.
Views: 117

Kongsi Page Ini

Fokus Kepada "Grow" Jualan Bisnes.
Biar Kami Uruskan Hal Teknikal.

Web Design Company Malaysia
SistemNiaga ialah sebuah web design company Malaysia yang berpusat di Subang Jaya. Kami fokus kepada web design service dengah harga langganan mampu milik.

Hubungi

No. 5, Jalan Putra Permai 10/1
Putra Heights, Subang Jaya
Selangor
Isnin - Jumaat
9 AM - 4 PM
Sabtu - Ahad
TUTUP
Copyright © 2022 SistemNiaga.com ialah sebuah projek RWS