fbpx .
Menu

Statistik Bulan Ramadan Di Facebook

Apakah Infografik?

Infografik ialah data-data yang telah dijadikan maklumat dalam bentuk yang lebih visual, yang lebih mudah difahami. Segala data dan statistik telah dijadikan dalam bentuk visual agar pembaca lebih mudah faham data-data ini.


Baru-baru ini, kami telah menghadiri sebuah bengkel digital marketing dan salah satu slot pada bengkel tersebut ialah Ramadan On Facebook. Apakah itu Ramadan On Facebook?

Ia adalah infografik yang dikeluarkan oleh Facebook sendiri, terhadap aktiviti pengguna-pengguna Facebook yang beragama Islam di sepanjang bulan Ramadan tahun lepas. Antara data-data yang dikumpulkan ialah:

  • Apakah niche atau kategori shopping yang paling top?
  • Apakah yang pengguna ramai beli pada musim Ramadan?
  • Apakah topik-topik yang hangat pengguna bincang di Facebook pada bulan Ramadan? Topik berkaitan mungkin membolehkan anda menjual barangan yang berkaitan.
  • dan banyak lagi maklumat yang berharga…..

 Selain itu, infografik ini juga memberikan perancangan atau plan, yang dicadangkan oleh Facebook apa yang perlu anda ambil berat sewaktu SEBELUM, SEMASA dan SELEPAS bulan Ramadan. Perancangan ini memastikan anda boleh fokus kepada niche bisnes yang top dan memungkinkan anda mendapat conversion jualan yang tinggi.

Dapatkan infografik berguna ini sekarang secara percuma! Hanya isikan email dan nama anda di bawah dan tekan Download PDF

.
WordPress Security